Le Pigeonnier ( duiventil) des Louanes ontvangt U in het van een goed bewaard gebleven gehucht van het dorp Balazuc, die het label :' mooiste dorp ven Frankrijk' heeft. Op een afstand van 17 km Vallon Pont d'Arc, met z'n beroemde Gorges (kloof) de l'Ardèche , dichtbij alle vacantieactiviteiten en diensten en buiten de toeristenstroom.

Véronique en Philippe Lagrange waren op slag verliefd op dit huis de 18è eeuw, gebouwd op twee booggewelven.De dorpsbewoners konden vroeger via een booggewelf de bron en de gezamenlijke broodoven bereiken.'t ls een zeer grote duiventil, die door z'n mooie ruimtes het gebouw zo een bijzonder karakter geeft.

Drie onafhankelijke vacantieverblijven zijn gecreëerd, die de charme van de plek volledig in waarde laten.Elk beschikt over een eigen terras. Het gedeeltelijk modern interieur is met zorg uitgekozen door de eigenaar, die architect is.Het huis ligt in een streek getypeerd door terrassen, die begroeid zijn met zuid Europese jeneverbessen en moerbeibomen. Het zwembad is gebouwd in dit reliëf en beslaat een lang terras dat ondersteund wordt door muren van grote gestapelde stenen.

La Maison des Vignes***

La Maison des Vignes ( het huis met de wijnranken). Dit is gebouwd op een booggewelf en biedt een prachtig uitzicht op de gecultiveerde wijnvelden langs de Ardèche.'Terras gaat over in een fayse ( steekwoord voor terras ) , beschaduwd door moerbeibomen en cipressen ui Florence. Het huis met de wijnranken kan 4 personen ontvangen in deze prachtige omgeving.

La Calade***

La Calade ( woord voor smalle geplaveide straten) . Dit verblijf is op de begane grond van het gebouw. De gewelven zjin gehandhaafd en geven de woning een authentiek karakter. Het terras ligt in de schaduw van een gewelf, en heeft een mooi uitzicht op de landbouwvelden.
4 personen kunnen verblijven in deze bijzondere omgeving.

Les Faysses***

Les Faysses (spreek ui faises) , dit is de term voor de aangelegde terrassen op de hellingen, ondersteund door muren van droog gestapelde stenen/
Hier wordt U ontvangen in de linkervleugel van het gebouw, waarboven zich de duiventil bevindt. Het vacantie verblijf is met smaak modern gemeubileerd en heeft de oorspronkelijke sfeer bewaard. Het terras ligt in de nabijheid van het zwembad en de natuurlijke tuin.
Les Faysses kan 6 personen herbergen in authentieke sfeer.

 

 

 

PLAN GENERAL : LES 3 GITES

© Le Pigeonnier des Louanes Balazuc - France
Tel. 00 33 (0)6 60 62 97 30

contact@leslouanes.com